Roladki są proste w wykonaniu i bardzo smaczne.
Mięso jest kruche, a pozostałe składniki nadają mu wyrazistości.
Składniki:
- 5 plastrów schabu
- 5 małych, cienkich białych kiełbasek
- 1 mała cebula
- 1 mały kiszony ogórek
- 50 g sera żółtego
- musztarda
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Schab cienko rozbijamy i doprawiamy solą oraz pieprzem z obu stron. Cebule, ogórek i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy razem. Plastry mięsa smarujemy musztardą, nakładamy składniki starte na tarce, a pośrodku układamy kiełbasę, całość ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażymy roladki ze wszystkich stron na rumiano.
Smacznego!
Chętnie spróbuję :-) dawno nie jadłam takich roladek
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł, zapisuję do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńTo musi być bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńTak jest smaczne :)
UsuńBardzo lubię białką kiełbasę, a mój mąż podobnych roladek jest wielkim fanem.
OdpowiedzUsuńMąż wie co dobre ;)
UsuńBardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPYCHA!
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie, podoba mi się ten przepis, tylko czy Ty używasz białej parzonej czy surowej kiełbasy? Pozdrawiam Mirosław
OdpowiedzUsuńUżyłam kiełbasy białej parzonej. Pozdrawiam :)
Usuńbardzo ciekawe
OdpowiedzUsuń