wtorek, 7 kwietnia 2015

Roladki schabowe z białą kiełbasą.

Roladki są proste w wykonaniu i bardzo smaczne. 

Mięso jest kruche, a pozostałe składniki nadają mu wyrazistości.

                              
                                                          Składniki:

  • 5 plastrów schabu 
  • 5 małych, cienkich białych kiełbasek 
  • 1 mała cebula
  • 1 mały kiszony ogórek
  • 50 g sera żółtego
  • musztarda 
  • sól, pieprz 

Przygotowanie: 

Schab cienko rozbijamy i doprawiamy solą oraz pieprzem z obu stron. Cebule, ogórek i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy razem. Plastry mięsa smarujemy musztardą, nakładamy składniki starte na tarce, a  pośrodku układamy kiełbasę, całość ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami. 

Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażymy roladki ze wszystkich stron na rumiano. 

Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Chętnie spróbuję :-) dawno nie jadłam takich roladek

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjny pomysł, zapisuję do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię białką kiełbasę, a mój mąż podobnych roladek jest wielkim fanem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam serdecznie, podoba mi się ten przepis, tylko czy Ty używasz białej parzonej czy surowej kiełbasy? Pozdrawiam Mirosław

    OdpowiedzUsuń