sobota, 10 stycznia 2015

Schab w sosie z czerwonego wina.



Składniki:

  •   8 plastrów schabu 
  • olej 
  • 0,5  szklanki wytrawnego czerwonego wina 
  • 1,5 szklanki wywaru warzywnego 
  • 2 łyżki śmietany 
  • kminek, majeranek,  liście laurowe
  •  sól, pieprz



Przygotowanie:


Schab lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, a następnie smażymy  z obu stron po 3 minuty. Do garnka wlewamy wywar z warzyw, wino oraz śmietanę, dodajemy liście laurowe kminek i majeranek. Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy schab. 

Gotujemy mięso na małym ogniu do zredukowania się sosu. Schab możemy podawać z ziemniaczkami lub ryżem oraz z surówką. 

Smacznego!




1 komentarz:

  1. przepis wydaje sie latwy i danie smakowite:) na pewno wyprobuje

    OdpowiedzUsuń