środa, 25 marca 2015

Sałatka Coleslaw.

 Coleslaw to popularna sałatka, której głównym składnikiem jest kapusta. Według mnie sekret jej wspaniałego smaku tkwi w składnikach sosu. Polecam do obiadowych dań mięsnych, a także rybnych :)


Składniki:
  • ½ małej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ¼ jogurtu naturalnego
  • ½ szklanki majonezu
  • łyżki octu winnego
  • łyżeczka soku z cytryny



Przygotowanie:

Kapustę cienko kroimy w paski i dodatkowo siekamy nożem. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Wszystkie pozostałe składniki łączymy i powstałym sosem polewamy warzywa, mieszamy sałatkę. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Oczywiście pierwszy raz jadłam w KFC dawno temu, gdy jeszcze uwielbiałam tłuste jedzonko :p
    W domu próbowałam odtworzyć, ale zawsze czegoś brakowało :)
    Mam nadzieje, że ta była idalna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Również po raz pierwszy spróbowałam w KFC i długo była faworytem. Teraz wolę domową pod względem smakowym, ale też wiem co jem :)

      Usuń
  2. Oj tak klasyka, zgadzam się teraz najlepiej robić takie samemu ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tą sałatką zachwyca się wiele osób.

    OdpowiedzUsuń