poniedziałek, 23 lutego 2015

Sos czosnkowy z koperkiem.

Jeden z popularniejszych sosów jednak wersji oczywiście jest wiele. W każdym razie ten domowy smakuje najlepiej. Wspaniały dodatek do mięs pieczonych i grillowanych, ale także np. do pizzy.
Uwielbiam czosnek za wyrazisty smak :)
 
Składniki:

  • 150 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • pół łyżeczki octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki cukru
  • sól, pieprz
  • łyżeczka posiekanego koperku


Przygotowanie:

Dokładnie mieszamy jogurt z majonezem, śmietaną i octem. Następnie dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, kolejno cukier, sól i pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wkładamy do lodówki na jakiś czas w celu przegryzienia się .

Smacznego :)
 


1 komentarz:

  1. Uwielbiamy sos czosnkowy w każdej postaci z koperkiem również ;-) pycha

    OdpowiedzUsuń