wtorek, 7 kwietnia 2015

Roladki schabowe z białą kiełbasą.

Roladki są proste w wykonaniu i bardzo smaczne. 

Mięso jest kruche, a pozostałe składniki nadają mu wyrazistości.

                              
                                                          Składniki:

  • 5 plastrów schabu 
  • 5 małych, cienkich białych kiełbasek 
  • 1 mała cebula
  • 1 mały kiszony ogórek
  • 50 g sera żółtego
  • musztarda 
  • sól, pieprz 

Przygotowanie: 

Schab cienko rozbijamy i doprawiamy solą oraz pieprzem z obu stron. Cebule, ogórek i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy razem. Plastry mięsa smarujemy musztardą, nakładamy składniki starte na tarce, a  pośrodku układamy kiełbasę, całość ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami. 

Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażymy roladki ze wszystkich stron na rumiano. 

Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Chętnie spróbuję :-) dawno nie jadłam takich roladek

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjny pomysł, zapisuję do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię białką kiełbasę, a mój mąż podobnych roladek jest wielkim fanem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam serdecznie, podoba mi się ten przepis, tylko czy Ty używasz białej parzonej czy surowej kiełbasy? Pozdrawiam Mirosław

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Użyłam kiełbasy białej parzonej. Pozdrawiam :)

      Usuń