piątek, 24 kwietnia 2015

Pasta do kanapek z awokado i jajek.

Miałam ochotę na pastę do kanapek i akurat znalazłam przepis na taką z awokado. Muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę, bo jest pyszna :)

Ważne, aby awokado dość szybko skropić sokiem z cytryny, bo ciemnieje.


Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka
  • ½ cebuli
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujmy na twardo, zostawiamy do wystudzenia. Awokado obieramy ze skórki, delikatnie usuwamy pestkę, miąższ ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało. Cebule kroimy w kostkę i wrzucamy do miski wraz z majonezem i obranym ze skorupki jajkiem. 

Wszystkie składniki blendujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
        
Smacznego :)


Zainspirowało mnie: wielkie żarcie

5 komentarzy:

  1. Prosto, szybki a jak smacznie :) miłego wieczoru :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy pomysł na pastę, jako, że uwielbiam awokado to na pewną ją wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo smakuję nawet tym, którzy nie lubią awokado ;)

      Usuń
  3. Wszelkie pasty uwielbiam, z awokado zwłaszcza. Będą pyszne kanapeczki! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna ta pasta :)
    Pozdrawiam,
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń