poniedziałek, 7 września 2015

Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli.

 Lubię domowe pasty kanapkowe, a szczególnie z wędzonej makreli, dlatego to już druga wersja takiej pasty na blogu. Serdecznie polecam, warto poświecić chwile na przygotowanie, bo kanapki ze świeżego chrupiącego chleba z tą pastą smakują wyśmienicie ;)

Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego
  • pieprz

Przygotowanie: 

Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie cebule i ogórki drobno siekamy, wrzucamy do miseczki. Makrele rozrywamy i odrywamy mięso cały czas uważając na ości. Obrane mięso rozdrabniamy palcami, wkładamy do cebuli i ogórków.

Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz serek i doprawiamy pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. 

Smacznego!


 

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię pastę z makreli, na kolację jest w sam raz ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna. Bardzo lubię różne pasty :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo, nigdy nie dawałam do niej ogórków, na pewno spróbuję twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń