czwartek, 4 grudnia 2014

Filet z kurczaka w cieście.


Składniki:

  •  3 małe, pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 jajka
  • 5 łyżek otrąb pszennych
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka jogurtu  naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra.


Przygotowanie:


Filety delikatnie rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą oraz pieprzem. 

W misce wbijamy jajka, dodajemy otręby, skrobię, proszek, jogurt oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy papryką i ziołami prowansalskimi, a następnie mieszamy do powstania gęstej masy. 

Filety z kurczaka dokładnie obtaczamy ciastem. Kładziemy na rozgrzaną patelnie i smażymy do uzyskania złotego koloru.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz