- 3 małe, pojedyncze filety z kurczaka
- 2 jajka
- 5 łyżek otrąb pszennych
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra.
Przygotowanie:
Filety
delikatnie rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą oraz pieprzem.
W misce wbijamy
jajka, dodajemy otręby, skrobię, proszek, jogurt oraz czosnek przeciśnięty
przez praskę. Przyprawiamy papryką i ziołami prowansalskimi, a następnie
mieszamy do powstania gęstej masy.
Filety z kurczaka dokładnie obtaczamy
ciastem. Kładziemy na rozgrzaną patelnie i smażymy do uzyskania złotego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz