poniedziałek, 22 lutego 2016

Pasta z sardynek w sosie paprykowym.

Ostatnio często jadam ryby, w sumie to dobrze, bo są bogate w białko i kwasy omega. Tym razem padło na pastę z sardynek, uwielbiam takie domowe smarowidła na kanapki. Łączymy kilka składników i mamy pyszne śniadanko :)


Składniki:
  • 1 puszka sardynek w sosie paprykowym Grall 110g
  • 100 g śmietankowego serka kanapkowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1/ 4 łyżeczki ostrej papryka w proszku

 
Przygotowanie:

Sardynki przekładamy z puszki do miski wraz z sosem paprykowym. Cebulę siekamy bardzo drobno i dodajemy do rozgniecionych widelcem sardynek.  Do miski dodajemy masło, ketchup i majonez. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz natką pietruszki i ponownie mieszamy.

Pasta najlepiej smakuję na świeżym pieczywem i z plasterkami ogórka kiszonego.

Smacznego :) 

7 komentarzy: