Składniki:
- 5 łodyg pokrojonego na kawałki rabarbaru
- 3 łyżki soku malinowego
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wody
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 cukier waniliowy
- 1 duży jogurt grecki
- 2 łyżki żelatyny
- szklankę musli
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Blachę spryskujemy wodą
i przykrywamy pergaminem. Mieszamy musli z miodem, układamy na blasze.
Przykrywamy drugim kawałkiem pergaminu i pieczemy około 10minut.
W garnuszku umieszczamy rabarbar, cukier i wodę. Dusimy
około 10 minut, aż rabarbar będzie miękki, mieszając od czasu do czasu.
Dodajemy sok malinowy, dosładzamy do smaku i następnie studzimy.
Jogurt mieszamy z cynamonem, cukrem waniliowym i
rozpuszczoną żelatyną. Wkładamy do lodówki, aby ściął się lekko.
W salaterkach układamy rabarbar, na nim jogurt i posypujemy
musli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz